Lilla Hon – 16 juli 2024

Diverse av mycket kan vara inne och några påstår sig komma ut, och det kan till och med vara inne att komma ut. Men! Det är också möjligt att den som varit inne länge liksom plockas ut. Och det – om något, är en stor händelse.

Mitt i semestern – bland resor och mästerskap, hög grad av spänning och glädje, en bekymmersfri och skön miljö för oss… och för dig… men desto otåligare för din mamma och pappa… fick den drömlika vattendränkta tillvaron möta en värmande vardag.

Din vardag, den första!

Du var den stora händelsen den 16 juli, klockan 9:05, när du hittade ut – Alba Ophelia.


Du är en perfekt gast! I seglingsvärlden pratar vi ofta om vikt ombord, och inte sällan om längd. En bra gast ska vara förhållandevis lång och lätt, med tyngdpunkten högt upp på kroppen. Så, perfekt som sagt. En lättviktare på 3,595 kilo med relativt bra 0,51 meters längd och med tyngdpunkten högst upp.

Storebror Levi som lekte under veckan att han seglade, kommer snart att kunna köra dig på de sju haven, lill-räkan. Sjunga om Sjörövar-Fabbe, leka och ha kul, göra som mormor och Thompa.


Du föddes på Lelles 3,5-årsdag, och hur älskad han än är så finns det kärlek så det räcker även för dig, var så säker. Kärlek är som uran. När den bestrålas så klyvs den och en kedjereaktion startar som fortsätter av egen kraft.

Vi är bestrålade! Av dig.

Ditt namn är en förkortning av orden vestis alba, som betyder vit dräkt. Andra betydelser är soluppgång eller gryning. Så du bestrålar och vi är redan kära.


Välkommen lilla Hon. Varmt välkommen till den bästa av världar. Du föddes och många blev glada, vad kan bli bättre? Älskad ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.